Een andere caravan

Onze caravan dateert al weer uit 1997. Te groot voor 4 personen. Dus op zoek naar iets anders. Het liefste slaap ik in een tent. Een vouwwagen is dus een goed alternatief. Jamet heeft ook een type dat gemakkelijk door een persoon is op te zetten. Zo adverteren ze. Minli in Landgraaf heeft er echter geen in de showroom staan. Zo’n systeem moet natuurlijk eerst zelf worden getest. Holtkamper is natuurlijk uniek met zijn opzetsysteem. Dat heb ik al vaker in de praktijk zien gebeuren. Maar ze zijn zo duur. Daar heb je een nieuwe luxe caravan voor. Probleem met de nieuwe caravans is dat ze steeds zwaarder worden. Dat betekent dus automatisch een zware en grote auto. Daar heb ik dus geen behoefte aan. Een vouwwagen kun je zelfs achter een cabrio hangen. Decadent….. Holtkamper ruilt geen caravans in. Zelf verkopen is ook zo’n gedoe. Dan moet dat ding wekenlang op de oprit staan.
Dan maar het internet afstruinen. Bij Schippers en bij Ter Horne hebben ze een kleinere Eifelland (3 persoons) staan. zelfde type. 820 kg leeg, belading t/m 1350. Mega dus. Dus eerst naar Schippers in echt. Inruil: € 3.250,-! Uhhh. Bij Ter Horne in Budel: ” U moet denken aan maximaal € 2.250,- Bij Schippers, uit 2006, bij Ter Horne, uit 2007. Bij Ter Horne is de caravan € 1.000,- duurder!
De keuze wordt dus zo heel gemakkelijk. Bovendien maakt die Brabander (waarom schrijf ik dat eigenlijk meet een hoofdletter) een stomme grap over Limburg.
Meteen naar Schippers en kopen. Blijkt dus dat het model uit 2006 is maar pas in 2008 op kenteken is gezet. Plus de Eifelland bij Ter Horne had geen originele deur in de caravan????
Dus weer terug naar Schippers en kopen. Er zit een nieuwe voortent van Dorema bij inclusief aluminium stokken. Ik koop wel een luifel erbij (ook van Dorema). Die voortent kunnen we nog altijd verkopen.
Op 19 mei gekocht en op 26 mei afgehaald. Daar kunnen we dus weer ff mee vooruit. Ik heb wel nog overwogen om een Mover te laten plaatsen. Eerst maar eens deze zomervakantie kijken hoe dat gaat met een caravan die 100 kg lichter is. Qua belading is die Mover geen probleem. Ik neem nu ook maar zo’n 230 kg mee.
Bovendien zou ik altijd een lichtgewicht accu willen en dat is weer € 300.- duurder dan een gewone accu.
Och, iets voor volgend jaar.
Lijkt me overigens wel gaaf om zo’n ding via de afstandsbediening perfect op de plek te zetten of tussen neus en lippen door de oprit op te manoevreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>