Ante ski 2011

Geen typefout. Apres-ski is na het skiën. Ante-ski is voor het skiën. DJ Otzi heeft het liedje ook gezongen: Einen Stern der deinen Namen traegt. Of is het een satelliet die zo heet: Ariane. Niks mis met de naam. De vriendin van Max uit Duitsland. No problemas. Laat ik het kort samenvatten. Max is hyperactief qua sporten. Ariane is het tegenovergestelde.
Ik heb sowieso niet zoveel zin om 3 uur in totaal langer over de rit te doen. Na, wat achteraf blijkt de laatste, logeerpartij bij ons is Max het inactieve een beetje beu. Het gaat dus mis. Ze gaat niet mee want het is uit.
Plan 2, van ons, kun je niet iemand anders vragen? Ideetje: Tommy? Bingo, het wordt Tom wat er ook gebeurd. Want zoonlief gaat toch nog een keer richting Freiburg. De afspraak met Tommy staat echter.

Skiën Kerstmis 2011

Wel gereserveerd maar nu zonder Britt. Ik had al geroepen voor de sollicitatie:”Ik hoop dat je niet mee kunt gaan op wintersport, want dan heb je de baan”. En nu komt het. Max polst of Ariane dan in haar plaats mee mag gaan. Mijn antwoord:”Dat moet aan de Directie worden voorgelegd”. Hij interpreteert dat als een ja en gaat dat al bespreken met Ariane. Oh, was ik maar duidelijker geweest. Haar meenemen in plaats van Britt, ok. Maar wat betekent dat allemaal. De hotelkamer is betaald. Kein Problem also. Ariane ophalen, ze woont in de buurt van Freiburg, betekent een extra reistijd van zo’n kleine 3 uur. Ja hallo daar heb ik dus geen zin in. Wordt vervolgd.

9 november 2011

Britt is jarig. Alleen ze zit nu in Amersfoort. Annemieke en ik gaan als verrassing haar bezoeken. Ik heb een kamer geboekt in hetzelfde pension als Britt en Annemieke komt vanuit Haarlem. We verstoppen ons achter auto’s op het parkeerterrein tegenover Calco. Spannend! De verrassing is meer dan geslaagd. Het enige risico zat hem in de reservering van het pension. Leve de (ex) buitenlanders. Die man had namelijk aan Britt verteld dat er in die week nog iemand uit Limburg zou komen. Uit Greleen, zo sprak hij namelijk Heerlen uit. We gaan lekker naar een Italiaan. Missie geslaagd. Overigens Britt is dolenthousiast, ze gaat als een trein, maar dan zonder vertraging. Ze is een TGV bij Calco.

Binnen no-time kent ze een heleboel medewerkers van Calco en die kennen haar dus ook. De uitspraak van haar: “Roken is dan wel ongezond maar wel een van de meest sociale activiteiten”.

Britt

Britt begint per 1 november bij Calco-IT. Na een jaar lang zoeken en solliciteren eindelijk een baan. Ze wordt bij Calco, in Amersfoort opgeleid in een van de vele richtingen van de ICT. Na het voltooien van die Masterclass zal ze worden geplaatst bij de SVB in Amstelveen. Lekker dicht bij mijn kantoor in Amsterdam-Zuid (zo’n 10 minuutjes inclusief lopen en lijn 5).

Zoals vaker had ik weer eens lopen zoeken op internet en was heel toevallig (?) op de link gestoot. Kortom, Britt solliciteerde, maakte een supertest, twee heel goede gesprekken en toen was er de baan. Per 1 november in Amersfoort, pension betaald door Calco. De reis van en naar Amersfoort wordt ook betaald plus avondeten en consumpties. Zodra ze geplaatst wordt bij de SVB kan ze kiezen uit een lease-auto of een OV-jaarkaart!