Zomer 2011, het vervolg deel 6

Lars komt ook nog een paar dagen naar de jongens. Van mij mag Max de Renault nemen. Dat vindt hij super. De vakantie van de boys bestaat uit voornamelijk uit: uitslapen, strand, zwembad en stappen. Las Dunas heeft niet alleen een ondergrondse bar maar ook een discotheek.
Natuurlijk gaan ze ook nog naar Barcelona.
Max heeft op de camping wat aan de haak geslagen of is aan de haak geslagen. Ariane uit Duitsland, Offenburg (ligt vlak bij Freiburg). Wordt vervolgd.

Zomer 2011, het vervolg deel 5

Van het echte Kyten komt weinig terecht. Ze leren wel de techniek van het vliegeren op het strand maar ze gaan niet de zee op. De redenen waarom dat niet gebeurd zijn divers…..
Er worden wel andere activiteiten ondernomen zoals canoying. Bizar, het vertrekpunt is de camping Bassegoda Park in Albanya. Daar hebben wij een paar jaar geleden gestaan.
Annemieke vliegt in en M&M staan plotsklaps achter haar. Verrassing! Uiteraard gaan we ook met zijn allen naar Franky’s. Echte pizza eten….
Op de terugweg naar de camping worden we gebeld door Michel. Reuvers staat in brand! Op internet schijnen al filmpjes te staan.
Ik bel meteen Carol voor een uitgebreider en lifeverslag van de ramp. Terug op de camping meteen de laptop open en het internet op.
Een ramp……….

Zomer 2011, het vervolg deel 4

Ze zijn op hun “eigen” camping. Het ziet er allemaal goed uit. Grote tent etc. De vraag is of we samen gaan uiteten in Empuriabrave. Ze hebben een tip gekregen van een uitstekende pizzatent. Ik ga ze ophalen. Het tentenkamp komt me bekend voor. En ja hoor, ze zaten vroeger op camping Laguna.
Goed, we zoeken Franky (de pizzaboer) maar kunnen hem niet vinden. Dan maar een andere. Achter bleek dat we alleen nog maar de straat hoefden over te steken. Geen restaurant maar een afhaaltent met groene plastische tuinmeubelen om daar de pizza te verorberen.
Max heeft volkomen gelijk. Franky (een franzoos) maakt de beste pizza’s ooit gegeten. Of zoals Max een keer doorgaf via SMS: “ik moet een schone onderbroek gaan aantrekken.” Ikke: “waarom?”. Zoonlief: “ik heb een culinair orgasme gehad.”

Zomer 2011, het vervolg deel 3

Ik ben een dag eerder op Las Dunas. De gereserveerde plek is nog niet vrij. Ik word dus voor een nacht gestald op een ander plek. Max en Michel rijden ‘s nachts. Al vrij vroeg in de ochtend kan ik naar mijn “eigen” plek. Weer megagroot. De caravan op de plek, luifel er aan en maar wachten op een bericht van M&M.
Dan is er eindelijk het verlossende bericht. Ze zijn in Spanje. Als ze op de camping aankomen ga ik meteen naar de receptie. Leuk om ze te zien en blij dat de rit goed is gegaan.
Hoewel goed………Lyon. Zoonlief neemt om de een of andere duistere reden niet de normale route. Normale route is dus, of dwars door Lyon, langs de Rhone of om Lyon heen. Makkie, niet dan? Maar goed ze zijn er. Opgelucht, nog actief en moe.
Max, wil toch ff de camping verkennen. Net zoals wij dat ook altijd deden als we ergens nieuw waren. Leuk.
Ze kunnen nog niet naar hun eigen camping. Dat zou pas kunnen ergens vanaf 15.00 uur.

Zomer 2011, het vervolg deel 2

Zo ik mag vertrekken, op naar Spanje. De maximale afstand is tot aan Pont De Vaux. Vorig jaar heb ik daar op de terugreis een paar dagen gestaan. Ja, de maximale afstand en niet meer van het dat wil ik minstens halen. Ik ben er al om drie uur. OK, wel al om 6 uur’s ochtends vertrokken om maar niet te hoeven starten met een file in Maastricht. De rit verloopt uitermate soepel. De Renault doet het ook als caravantrekker goed. Zelfs het vervelende stuk vanaf Nancy tot aan Toul gaat goed. Vraag me niet waarom maar ik vind dat stuk zowel heen als terug gewoon niet leuk om te rijden.

Op de camping (Aux Rives Du Soleil in Pont De Vaux) niet naar het restaurant maar een echte Nederlandse frites met echte Nederlandse kroketten. Maar ja het is ook een echte Nederlandse eigenaar. Deel twee loopt ook lekker. Ik rij om Lyon heen omdat die stad ook ‘s morgens al dicht zit. De tunnel he. Ergens in de buurt van Montpellier wordt een grote bouchon gemeld tussen Narbonne en Perpignan. Dus een extra stop om de kaart te bestuderen voor het alternatief. Nog met andere Nederlanders overlegt (gezien op de camping). Hij had ook filemelding op zijn navigatie. Gelukkig de gok gewaagt om gewoon de autoroute te blijven volgen. De file lost zich op. Ik kom dus een dag eerder aan dan gereserveerd. Mijn plek is nog niet vrij. Dus de handel maar provisorisch op de plek gezet.

Tijdens de nacht volg ik de jongens op hun route. Ben benieuwd morgen.