De nieuwe voiture

Ja, toch een Renault. Ben er afgelopen donderdag bij Renault Kerres uit gekomen. Zaterdag 29 mei de knoop doorgehakt en gekocht. De Renault Megane Estate GT.

De details: motor 2 liter, 180 pk, koppel 300 bij 2250 toeren, 225 kmh, 0 op 100 in 8 sec, bi xenon (meedraaiend), sportstoelen (half leer, half stof), 18 inch alu velgen (dark shadow), iPod-aansluiting etc..  

De leveringstijd is naar verwachting 3 maanden. Dus nu nog ff met de Alfa op vakantie en dan bij terugkomst nog zo’n twee weken wachten.

De kleur is: wit!

Toch een nieuwe auto

Ja, eigenlijk wil ik toch een nieuwe auto. De enige die de hele familie nu nog mooi vind is de Audi A4. Dit weekend ga ik dus naar Wealer. Ben benieuwd wat daar uit komt. Een eigenlijk wil ik die met de DSG-bak hebben. Lijkt me super rijden. Die schakelcomputer wint toch van de mens. Ik tevreden met mijn snelle automaat, Annemieke kan blijven “schakelen”.

Als goede tweede is er ook nog de Seat Leon met DSG-bak. Maar dan moeten we naar Sittard. In de omgeving van Heerlen is geen Seat dealer meer. Lekker voor het onderhoud.

Diep in mijn hart had ik graag een SUV en wel de Audi Q5. Die is helaas veel te duur.

De Audi A4 valt buiten de selectie. Zowel Annemieke en Britt komen beenlengte tekort om op een comfortabele manier de pedalen te bedienen

De Giulietta

De nieuwe Alfa Giulietta is bloedmooi. Dat vind ik althans. Niet helemaal onbevooroordeeld, ik heb immers een Alfa hart. Kozole is geen Alfa dealer meer. Dus naar Creusen. Die hebben echt humor. De inruilprijs van de 159 werd vastgesteld op 14.700 euro. Daar viel dus over te praten. De nieuwe Alfa staat nog niet in de etalage overigens. Maar dat mag de pret niet drukken. Formulier ingevuld met als resultaat een voorlopige offerte. Niet verkeerd dus.

Had net de afspraak om terug te komen als hij begin juni in de showroom staat. Gaat die kabouter (lees verkoper) nog eens in het ANWB-boekje kijken. Vraag:”is de 159 van voor 2006″, net ingevuld dat het kenteken op 24 februari 2006 staat. “tja dan ben ik toch te snel geweest, hier staat een bedrag genoemd van 12.700, oh wacht effe ik heb verkeerd gekeken, het moet 10.700 zijn”. Ik heb snel een hand gegeven en gezegd dat ik alles nog eens moet overwegen. Hij:”het is geen echte offerte”. Zwart op wit heb ik het dus….. Drie keer is scheepsrecht. De twee vorige keren bij Creusen verliepen ook al niet te “soepel”.

Renault

Awel, de Alfa is weer 4 jaar jong. Het kriebelt dus. Tijd voor een nieuw voiture. Ja voiture, Frans dus. De aanhef laat het al zien. Op bezoek bij Renault Kerres. De Megan Estate is wel leuk. Lijkt een beetje op de 159 Wagon. de proefrit in een 130TCe was niet verkeerd. de dag erna heeft Max in een 180TCe gereden. Inmiddels is de TCe 180 GT uit (sportonderstel etc.). Dus 180 pk en een top van 225 en een goed koppel 300 Nm bij 2.500 toeren. Niet verkeerd dus. Meer bagageruimte dan de Alfa en gemakkelijker te laden.

Dan de onderhandelingen. Een vergelijkbare Alfa met 50.000 km meer op de teller wordt te koop aangeboden voor 18.950 euro De koerslijsten tonen een inruilprijs van 14.500. Valt over te praten. De verkoper biedt: 12.000 euro, ja twaalfduizend. Onacceptabel dus.

Twee weken na dit alles, een actie van Renault. Inruilprijs + 1.750 euro op de prijzen van de Autotelexlijst. Die lijst heeft het ook over 14.500 euro. Nu komt het: de verkoper rekent uit: 12.000 + 1.750 is samen 13.000.Hoe bestaat het.

Dan maar naar een ander renault-vestiging. Niet die in Kerkrade maar in Heerlen. Uhh ook Kerres. Daar wil men geen andere prijs maken. De vestigingen mogen elkaar niet concurreren. Ik wijs de verkoper nog op de actie van Renault. Geen beweging in te krijgen.

Ik heb dus Renault-Nederland gemaild met de eenvoudige vraag: “mogen dealers afwijken van landelijke acties”. Als het goed is krijg ik in de tweede week van mei bericht.Ben zeer benieuwd.