Ski-vakanties

Meervoud, klopt. Als proef vier dagen gaan skien in Zwitserland (tweede week maart). Woensdagnacht heen, maandag overdag terug. Dus vier dagen op de ski’s. Qua tijdsduur prima bevallen. Zwitserland is wel wat stijver dan Oostenrijk. De pistes daaarentegen werden perfect onderhouden. Ok de bewegwijzering was wennen. Rechts dikke paaltjes, links dunne paaltjes. Of was het andersom?

In de derde week van maart hetzelfde stramien maar dan in Oostenrijk. Naar Hinterglemm, prima skigebied. De heenreis was wel bijzonder. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw vanaf de grens tot Hinterglemm. Het was absoluut niet mogelijk om echt goed door te rijden. Voorbeeld onderweg, een geschaarde vrachtwagen die in een hoge muur van sneeuw tot stilstand was gekomen. Sneeuwkettingen om moeten leggen om tot bij Pension Wilfrieda te komen. Ik vraag me af of de tractiecontrole niet moet worden uitgeschakeld als je zo’n sneeuwweg op rijdt.

Het skigebied was natuurlijk weer prima, goede sneeuw tot rond 2 uur en dan toch wel weer matsch.

Ook opmerkelijk, mooi parallel aan het skien, korte tot zeer korte bochtjes, krijgt de linker ski het aan de stok met de rechter. Met als gevolg “ein kleiner Sturz”. Ego gewond en verder niets aan de hand. Na de koffie ski’s uit het rek en wat blijkt een deel van de bovenkant (zeg maar de print) vertoont de nodige sliertjes net boven de kant. Dan kan dus niet worden gerepareerd. Andere ski’s gehuurd, Volkl Tiger en nog iets. Maar net zoals vorig jaar de Head, ze kunnen niet tippen aan de Atomics.