Polizei

Zaterdag 26 juli, er is op vijf plaatsen op de camping ingebroken. Ze waren alleen maar op zoek naar cash. Bij onze overburen is een raam uit de voortent gesneden. Waar kennen wij dat toch van? In 1983 hebben we zoiets meegemaakt in Gassin (vlakbij St. Tropez). wij moesten toen nog naar het politiebureau, hier komt de politie gewoon langs om de gegevens te noteren. Ik slaap dus nu met de maglite (vier-cels) naast het bed………. Je weet maar nooit plus wij hebben Perro, DE waakhond.

Hoewel waakhond, de overburen hebben ook een hond maar die mag niet in de caravan slapen. Het is een huurgeval en dan mag er dus geen hond in de caravan. Het beest moet in de auto slapen en heeft dat dus ook de hele nacht gedaan.

Ik had wel het idee dat ik Perro hoorde die nacht, maar dat kan ook het achteraf-gedoe zijn geweest.

Helikopter

Vrijdag, we willen net beginnen aan onze wandeling rond de See als we sirenes horen. Het houdt op vlakbij onze camping. Ik loop alvast vooruit. Veel volk en een remspoor van wel 30 meter voor de ingang van de camping. Een auto midden op de weg en twee ambulances. Als Annemieke komt starten we met onze wandeling. Net 200 meter op weg en dan het bekende geluid van de wintersport: de helikopter.

Een jongetje is met zijn fiets de weg overgestoken en heeft daarbij de auto die aankwam over het hoofd gezien. Of het ernstig is weten we niet. Vervoer per helikopter is in elk geval sneller en rustiger.

Activiteiten

Jeetje, wat zijn we actief. Je moet wel, je wil wel. We zijn nu al twee keer de Nassfeldpas opgereden. Dat is schitterend om te rijden, zelfs al je rekening houdt met de inzittenden. Boven (Nassfeld zelf) zijn de mogelijkheden legio. We hebben een “gewone” wandeling gemaakt naar de Rosalm en eentje via de “Wurzelsteig”. Juist ja, Steig wil zeggen stijgen. Schitterend en afzien en dan weer tot op de Rosalm. Een kleine hut, bier gekoeld in een trog met behulp van bergwater, speckbrot, frischkäsebrot, Mos (een soort cider zonder bubbles) en yoghurt met himbeeren……… En dat allemaal voor vooroorlogse prijzen.

Een tocht naar een ruíne van een burgt (vanaf de camping). Tochten rond de Presseggersee. De Garnitzenklam (een verhaal apart), daarover later meer. Een tocht naar een waterval. Tot hier en niet verder maar dan alleen met alpine-uitrusting.

De Weissensee, ja die van de alternatieve 11-stedentocht. Geen ruk aan overigens. De wandeling zelf wel, maar het dorp is echt…….

Villach een zeer fraaie stad (formaat Kerkrade) maar dan met veel oude, goed onderhouden gebouwen en huizen. Toen wij er waren was net een festival aan de gang met allerlei activiteiten op straat. Super gezellig.

Wat ook niet mis is zijn de beursvriendelijke prijzen en de zeer gastvrije, beleefde en vriendelijke Oostenrijkers.

Het Weer

Hoezo 2 op 1 af. Het weer is nu redelijk stabiel. Veel zon, ook wel bewolking maar meer als afkoelperiode voor 2 minuten (max). Ik heb zo’n high-tech vest gekocht en sindsdien is het te warm om dat ding (ook ‘s avonds) te dragen. Zo zie je maar weer soms moet je dingen afkopen. De laatste 7 dagen is het super weer. Veel zon en geen regen. Ok, in de nacht van zaterdag op zondag (26-27 juli) heeft het geregend, uhh alleen maar geregend. Zondagmorgen bevonden de wolken zich op ongeveer 750 meter, met een zon op de achtergrond die alles wilde laten oplossen en dat is ook aaridg gelukt. In de schaduw was het 31 graden. De slogan is dan ook “Badman, word ik al bruin….?”.

Twee op een af. Vrij vertaald; twee dagen warm en zon, een nacht of een ochtend of een avond regen al dan niet met onweer. Dat is wel wennen want de afgelopen xxx jaar hebben we zo tussen de 0 en 2 dagen/nachten regen gehad.

Oostenrijk weet er wel mee om te gaan. In Frankrijk en Spanje valt dan plotsklap de stroom uit. Ze hebben me ooit verteld dat zoiets gebeurde vanwege de veiligheid. Dat zal dan wel. In Frankrijk en Spanje loop ik ook als een gek om de vijf minuten de “waterbestendigeheid” te controleren van de caravan + luifel. Hier is dat niet nodig. De Oostenrijkers sluiten a: de stroom niet af b: is de waterafvoer goed geregeld. Geen druppel in de voortent/luifel. Maar het is wel wennen dat water. Vandaag nog een wandeling in de snikhete zon en nu om kwart over tien regent het en de donder rolt in de verte. Het zal wel moeten wennen.

Website perikelen

Het probleem lag dus niet bij mij! Er waren problemen met het Wlan op de camping. Er waren “technische problemen”, die overigens een dag hebben geduurd. Als het goed is krijg ik die verloren dag vergoed. Een dag verlenging.

Ik heb wel nog een probleem erbij. Ik kan alleen via Internet Explorer in het “Beheer-menu” komen. Via Mozilla lukt dat op mijn laptop niet (meer).

WordPress 2.6.0

Het leuke aan Antagonist (webhost) is dat je via DirectAdmin vrij gemakkelijk plugins, update en wat dies meer zij kunt unstalleren. een kind kan de was doen. Dus toen ik de melding kreeg dat er een update was voor WordPress meteen uploaden plus een backup maken. Dat ging dus snel en gemakkelijk via Installatron. Toen ik echter op mijn site klikte was alles weer in het Engels, mijn Fotoalbum was ik kwijt en nog een paar plugins. Dan maar terug naar de vorige versie. er was immers een backup voorhanden. Resultaat niets meer, alleen maar een verzoek om WordPress opnieuw te installeren. Na een aantal pogingen om de backups terug te zetten dan maar op instaal WordPress klikken. De site was weer terug. Alleen kon ik nu niet meer inloggen als beheerder: een loop. Wonder boven wonder kon ik wel via Internet Explorer als beheerder inloggen. Het probleem van verdwenen instellingen etc. was dus heel simpel: alle plugins waren weer op inactief. Als ik daar meteen naar had gekeken dan was mij een hoop ellende bespaard gebleven. Activeren en de NL.mo uploaden en alles was ok geweest. Nu maar afwachten of straks weer alles werkt zoals het moet.

Ankunft Oostenrijk

We zijn er, vraag niet hoe. Vrijdagmorgen volgens plan vertrokken. We hoeven alleen maar 800 km. De stop vlak bij de Oostenrijkse grens. File in Duitsland. 13 (dertien) uur gereden, normaal zitten we dan ergens rond de 1100 km. Total loss, dus. Gelukkig een prima restaurant om de hoek.

Dan zaterdag, nog maar 220 km, eitje. Neen dus, Blockabfertigung voor de Tauerntunnel. 7 uur duurde de rit. Half uur tot drie kwartier stilstaan en dan 2,5 km rijden. Tijd genoeg om te filmen. Warm en heet. Slimme Oostenrijkers liepen langs de file met een ijskarretje……..

Dan de camping, schitterend, grote plekken, zeer fraai sanitair, ontzettend vriendelijke mensen. Op de camping raak je een groot deel van je energie kwijt door de vriendelijk groeten te beantwoorden. Het wordt nog eens wat met me.

Zondag op maandag regen, onweer en hagel. Maandag tot 15.00 uur, hagel, onweer en regen……

Vrijdagmorgen (11 juli) 7:00 vertrekken we

Zo het grote aftellen is begonnen. Maandag 7 juli wordt de caravan van stal gehaald. De laatste keer in Benzenrade. De boer stopt er mee. Dinsdag ga ik naar Sittard om een nieuwe stalling te reserveren (overdekt). Vroger reden we overdag. Sinds de kids is dat altijd ‘s nachts geweest. Nu hoeft dat niet meer zo. We vertrekken nu vrijdagmorgen. Ondanks het feit dat we maar zo’n 1050 km hoeven te gaan, trekken we er toch 2 dagen voor uit. Geen idee hoe dat is, door Duitsland, drukte, Frankrijk konden we dromen en nu…………? Er zijn drie routecampings, eentje vlak voor de Duits-Oostenrijkse grens en twee achter Salzburg. We zien wel. Files, we merken het wel (hopenlijk niet natuurlijk). Het weer in Oostenrijk is niet verkeerd, tot nu toe. Op de camping hebben ze W-lan, dus de laptop gaat mee. Dan kunnen de foto’s mooi worden gepubliceerd en e-mailen met het thuisfront is wel zo handig.

De vraag is nu wordt het druk morgen overdag, rijden we van file naar file. Doelstelling is om vlak voor de Oostenrijkse grens te overnachten. Camping Staufeneck in Piding dichtbij de snelweg. Zo’n 780 km van hier. Twee stops van samen 1 1/2 uur en zo’n 10 uur rijden (als alles meezit natuurlijk.

De tweede dag is het nog ongeveer 240 km. Dat alles natuurlijk als Google Maps klopt. Alhoewel dat gaat heel mooi en goed dat plannen via Maps.

Laptop

Leuk, zo’n draagbaar apparaat. In de trein zinvol bezig zijn, in London, ‘s avonds van de straat, maar…………Vista. Een ramp. In die zin dat het minder flexibel is in het aanpassen. Via XP heb je tenminste nog invloed op je Bureaublad, je indeling van je Programma’s in het Startmenu en noem maar op . Ik heb een HP en als je ziet welke rotzooi allemaal mee wordt geinstalleerd. Ongelooflijk. Dus dan maar XP installeren. De hele harde schij met een Nuke-programma leeg gemaakt. Dan is hij dus echt leeg. Maar toen. XP werd niet geaccepteerd. Een heel weekend gezocht en van alles geprobeerd. Niets werkte. Wat blijkt nu, HP levert geen drivers voor de XP versie. Er zit een Sata-raid harde schijf en die wordt niet ondersteund door HP in XP. Zelfs streamen hielp niet. Dus toen maar een nieuwe versie van Vista besteld. Waarom, omdat er geen disk wordt geleverd. Je moet maar zelf een reservecopie maken. Had ik dus niet gedaan……….dacht ik. In Duitsland kun je wel voor een schappelijke prijs (€ 96,-) Vista Home Premium kopen. OEM met hardware verkopen is daar al zo’n twee jaar niet meer aan de orde. Nu draait de laptop weer normaal en sneller dan voorheen. Er zit dan nu ook niets meer op zoals: Kelkoo, Yahoo, Norton, Tele2 en weet ik welke rotzooi nog meer, vooral van HP. Spul dat je dus echt niet nodig hebt. Het verschil tussen HP-installatie en eigen Software is zo rond de 30 GB!