London

Vanaf zondag 22 juni zit ik in London. De reis met de ICE (vanaf Aken) en de Eurostar (volgens mijn Blackberry 298 km per uur) is echt relaxed en luxe. Het enige dat ontbreekt in de trein is een internetverbinding. Het blijft behelpen!? Maandag tot en met woensdag word ik overspoeld met allerlei theorien over Risk Management (Market, Credit en Operational). Zelfs de avond is niet vrij, werken aan een complexe opdracht.

Het leuke van de net gekochte laptop is dat ik nu al (in London) mijn foto’s heb kunnen verwerken in het album. Bovendien ben ik nu productiever tijdens de reis.

Euro 2008

Jammer

De Russen waren beter. Het Nederlands elftal verviel weer in de oude fout. Geen vechtlust en aanpassen aan de tegenstander. Opmerkelijk is dat drie van de nummer 1 uit de poules naar huis zijn. De finale wordt tussen……… en ………….

Inkoppertje

De eerste finalist is eigenlijk al bekend. De Turken hebben gewoon mazzel gehad tegen een zwak Kroatië«. Dus de 1e finalist zal wel “Die Mannschaft” zijn.

Nu Nederland nog vanavond.

Portugal naar huis

Duitsland heeft zich in de eerste kwartfinale van het Europees kampioenschap verrassend ontdaan van titelfavoriet Portugal. In een regenachtig Basel versloeg die Mannschaft Portugal met 3-2. Het elftal van de Braziliaan Felipe Scolari, die voorafgaand aan het duel niet twijfelde aan een halve finaleplaats voor zijn formatie, kreeg een bittere pil te verwerken.

Bertje

Marco Van Basten kan soms op de persconferenties geirriteerd reageren op een nederlandse verslaggever: Bert Maalderink. Geen wonder eigenlijk want die kabouter stelt altijd gesloten vragen. Absoluut fout als je mensen wilt laten praten, hun zegje wil laten doen. Gelukkig ben ik niet de enige die zich mateloos ergert aan die gast. Youp van het Hek heeft zijn complete column geweid aan Bertje. Het is echt de moeite waard om die te lezen. Klik op de sidebar op “Youp” en hopelijk geniet je net zo als ik. Uhh, ik ben wel fan van Youp!

3 uit 3

De derde wedstrijd uit de poule is ook weer glansrijk gewonnen. Roemenie, in de voorronde nog een moeilijke tegenstander kwam eigenlijk niet in het spel voor. Op naar de kwartfinale in Basel tegen of Zweden of Rusland

Nederland weer oppermachtig

Na twee wedstrijden op EURO 2008 staat Oranje al in de kwartfinales. Na de winst op wereldkampioen Italië (3-0) moest ook vicewereldkampioen Frankrijk er tegen Oranje aan geloven, 4-1. In Bern stal het Nederlands elftal opnieuw de show. Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder scoorden voor het team van bondscoach Marco van Basten. Thierry Henry redde de Franse eer.

Oranje overklast Italië

Bondscoach Marco van Basten was maandag dolblij met de sterke start van het Nederlands elftal op het Europees voetbalkampioenschap. De zege op Italië noemde hij bij de NOS een ,,fantastische en historische prestatie”.
,,Dit was een uitslag om van te dromen”, aldus Van Basten. ,,Dit was een echte teamprestatie, je kunt niet echt een speler noemen die slecht gespeeld heeft. We moeten hier met zijn allen trots op zijn. Met 3-0 winnen van de wereldkampioen en hen eigenlijk de baas zijn op voetbalgebied. Dat gebeurt niet zo vaak.” (ANP)

Het Nederlands elftal heeft in de openingswedstrijd van het EK wereldkampioen Italië« met 3-0 overklast. Oranje was in Bern oppermachtig. Bij rust stond het al 2-0.

Ruud van Nistelrooy opende de score door een voorzet van Wesley Sneijder binnen te schieten. De spits van Real Madrid leek vanuit buitenspelpositie te scoren, maar de achter de doellijn liggende Christian Panucci zorgde er voor dat dit niet het geval was.

Al vijf minuten later zorgde Sneijder op prachtige wijze voor de 2-0. Hij volleerde na een perfecte counter een kopbal van Dirk Kuyt achter doelman Gianluigi Buffon. Nederland bleef vervolgens de betere ploeg en Van Nistelrooy had de 3-0 op zijn voet. Buffon lag echter dwars.

Na rust kwamen de Italianen af en toe gevaarlijk door, maar de beste kansen waren voor de ploeg van Marco van Basten. Invaller Ibrahim Afellay schoot na een prachtige actie uit een moeilijke hoek bovenop de lat. Uiteindelijke was het uitblinker Giovanni van Bronckhorst die met een kopbal voor de 3-0 zorgde. De voorzet kwam wederom van Dirk Kuyt.

Zomer 2008

Het is nog winter. Net is de keuze gemaakt voor onze skivakantie in maart. Dat wil dus niet zeggen dat de voorbereidingen voor de zomervakantie niet mogen beginnen. Eerst was de gedachte om via de Tarn naar Spanje te gaan. Toen kwam, noodgedwongen, het plan om alleen naar Frankrijk te gaan. Dit jaar heb ik maar 3 weken zomervakantie. We willen naar de bergen. Oostenrijk in dit geval, maar wel met enige zongarantie. Dus gaan we ons nu orienteren op een heel nieuw (zomer)land. Kärnten, meren en bergen? We hebben documentatie gekregen van twee campings in de buurt van Hermagor. Zeer fraai was de DvD met allerlei info en filmpjes over de camping en de omgeving.

Kärnten

http://www.kaernten.at/sommer/

De keuze was eigenlijk niet moeilijk. Camping Schluga-Seecamping, gelegen aan (op 300 meter afstand) de Presseggersee. De camping heeft een oppervlakte van 7 hectare en is in breed opgezette terrassen aangelegd.

Webcam Camping

http://webcam.schluga.com/webcam/cam.php

Webcam Camping Strandbad

http://schluga2.it-wms.com//

Webcam Presseggersee

http://service.it-wms.com/presseggersee/index.html

RD4

Het huis wordt dinsdag 10 juni leeggehaald door de RD4. De bruikbare dingen verkopen ze zelf voor het puin/rommel moeten we € 360, – betalen. Dat is dus eigenlijk wel zo gemakkelijk. Nu maar afwachten of alles ok is met de hypotheek en dat de koop dus definitief is.

Foto Album

Eindelijk is het dan geluk. Met behulp van een zeer fraaie en gemakkelijk te bewerken plugin heb ik al mijn eerste foto albums kunnen plaatsen. Er zitten nog wat schoonheidsfoutjes in en aan. Zoals bijvoorbeeld het formaat van de thumbnails en de fotos’. Als je namelijk op de foto’s doorklikt dan worden ze veel te groot. Met IrFanView ga ik dat nog verhelpen. Dat betekent dus alle foto’s verkleinen en opnieuw uploaden.

London

Het is bijna zover. Ik mag weer op cursus en ook deze keer wordt het London. De cursus heet: Fundamentals of Risk Management. Ik vertrek 22 juni vanuit Aken. Het eerste stuk is met de ICE (250 km per uur) en het tweede deel met de Eurostar. Best wel luxe allemaal, ruime zitplaatsen en lekker eten. Van de tunnel heb ik de vorige keer eigenlijk “niets” gemerkt. Logeren doe ik weer in het Crowne Plaza London City. Mooi hotel en op loopafstand van heel veel restaurants en (ook handig) op loopafstand (half uurtje) van het gebouw waar de cursus is.