Gerlos Maart 2008

Het is weer voorbij. De rit naar Gerlos was relaxed. De sneeuw in het dorp viel echt tegen. Ondanks dat Gerlos vrij hoog ligt (1300 meter) waren de weiden links en rechts al aardig groen. Het was ook veel te warm. We zijn, na het ontbijt (zaterdag), al meteen gaan skien. Wil je echt door kunnen skien dan moet je gebruik maken van de skigebieden van Zell am Ziller, Königsleiten en de Gerlosplatte. Dat is echter niet eenvoudig want zodra het ook maar een beetje waait gaan de liften naar Zell en Königsleiten dicht. Om dan daar te kunnen skien moet je al met de bus of de auto op stap. Dat is natuurlijk ook niet “juh van het”.

We hebben weer drie dagen les genomen en dat was niet verkeerd. De eerste dag les van Boy, ja een Nederlander. Veel op techniek geoefend, dat was best prettig. Dag twee en drie les van Erich, een echte Oostenrijkse skileraar. Maandag zijn we naar Königsleiten en de Gerlosplatte geweest. Van maandag op dinsdag was een flink pak sneeuw gevallen. Het dorp was van boven tot onder wit. Dus wat deed Erich, jawel Tiefschnee fahren. Door het bos met moeilijke passages, rare bochten en noem maar op. Goed voor het evenwicht zullen we maar zeggen. ‘s Middags het echte werk. De lift naar Zell am Ziller en vanaf het hoogste punt weg van de piste zullen we maar zeggen. Echte tiefschnee dus. Zelf de verse sporen gezet. In velden of wegen geen piste en lift te zien. Best spannend allemaal. Terug in Gerlos meteen weer de tiefschnee in en meer van het moelijke werk. Helaas geen tijd gehad om foto’s te maken. Eigenlijk stom want voor zoiets moet je gewoon tijd maken.

De rest van de week zijn we niet verder kunnen komen dan het skigebied van Gerlos. Teveel wind, dus de lift naar Zell am Ziller dicht en de lift richting Königsleiten en Gerlosplatte “Geschlossen”! Dan is het skigebied wel echt klein, 36 kilometer. Eigenlijk houden we van afwisseling dus dat viel tegen. Bovendien werd de sneeuw vanaf 1800 meter wel waterig, matsch dus.

Het pension was niet verkeerd. De badkamer was wel aan de kleine kant, de kamer was ok en het ontbijt was super. We hebben twee restaurants bezocht: de Jägerhof voor de Oostenrijkse kost en de Sportalm voor de pizza’s. Beiden lekker dichtbij ons Pension.

Gerlos een blijver? Neen. Het dorp is best saai. De beide verbindingsliften worden vrij snel gesloten en dan heb je echt beperkte skimogelijkheden. Geen Russen.

Rest nog de terugreis. Om vijf uur in de ochtend vertrokken en de enige files die we hebben meegemaakt waren die aan de overkant. Velen en lange. Tussendoor is de Alfa nog getest op het halen van de topsnelheid. Met airco en verlichting aan klopt de folder.

Haus Schönblick
http://www.pension-schoenblick.at/

Gerlos
http://www.gerlos.at/de/gerlos