9 november 2011

Britt is jarig. Alleen ze zit nu in Amersfoort. Annemieke en ik gaan als verrassing haar bezoeken. Ik heb een kamer geboekt in hetzelfde pension als Britt en Annemieke komt vanuit Haarlem. We verstoppen ons achter auto’s op het parkeerterrein tegenover Calco. Spannend! De verrassing is meer dan geslaagd. Het enige risico zat hem in de reservering van het pension. Leve de (ex) buitenlanders. Die man had namelijk aan Britt verteld dat er in die week nog iemand uit Limburg zou komen. Uit Greleen, zo sprak hij namelijk Heerlen uit. We gaan lekker naar een Italiaan. Missie geslaagd. Overigens Britt is dolenthousiast, ze gaat als een trein, maar dan zonder vertraging. Ze is een TGV bij Calco.

Binnen no-time kent ze een heleboel medewerkers van Calco en die kennen haar dus ook. De uitspraak van haar: “Roken is dan wel ongezond maar wel een van de meest sociale activiteiten”.

Britt

Britt begint per 1 november bij Calco-IT. Na een jaar lang zoeken en solliciteren eindelijk een baan. Ze wordt bij Calco, in Amersfoort opgeleid in een van de vele richtingen van de ICT. Na het voltooien van die Masterclass zal ze worden geplaatst bij de SVB in Amstelveen. Lekker dicht bij mijn kantoor in Amsterdam-Zuid (zo’n 10 minuutjes inclusief lopen en lijn 5).

Zoals vaker had ik weer eens lopen zoeken op internet en was heel toevallig (?) op de link gestoot. Kortom, Britt solliciteerde, maakte een supertest, twee heel goede gesprekken en toen was er de baan. Per 1 november in Amersfoort, pension betaald door Calco. De reis van en naar Amersfoort wordt ook betaald plus avondeten en consumpties. Zodra ze geplaatst wordt bij de SVB kan ze kiezen uit een lease-auto of een OV-jaarkaart!

Website perikelen

Het probleem lag dus niet bij mij! Er waren problemen met het Wlan op de camping. Er waren “technische problemen”, die overigens een dag hebben geduurd. Als het goed is krijg ik die verloren dag vergoed. Een dag verlenging.

Ik heb wel nog een probleem erbij. Ik kan alleen via Internet Explorer in het “Beheer-menu” komen. Via Mozilla lukt dat op mijn laptop niet (meer).

WordPress 2.6.0

Het leuke aan Antagonist (webhost) is dat je via DirectAdmin vrij gemakkelijk plugins, update en wat dies meer zij kunt unstalleren. een kind kan de was doen. Dus toen ik de melding kreeg dat er een update was voor WordPress meteen uploaden plus een backup maken. Dat ging dus snel en gemakkelijk via Installatron. Toen ik echter op mijn site klikte was alles weer in het Engels, mijn Fotoalbum was ik kwijt en nog een paar plugins. Dan maar terug naar de vorige versie. er was immers een backup voorhanden. Resultaat niets meer, alleen maar een verzoek om WordPress opnieuw te installeren. Na een aantal pogingen om de backups terug te zetten dan maar op instaal WordPress klikken. De site was weer terug. Alleen kon ik nu niet meer inloggen als beheerder: een loop. Wonder boven wonder kon ik wel via Internet Explorer als beheerder inloggen. Het probleem van verdwenen instellingen etc. was dus heel simpel: alle plugins waren weer op inactief. Als ik daar meteen naar had gekeken dan was mij een hoop ellende bespaard gebleven. Activeren en de NL.mo uploaden en alles was ok geweest. Nu maar afwachten of straks weer alles werkt zoals het moet.

London

Vanaf zondag 22 juni zit ik in London. De reis met de ICE (vanaf Aken) en de Eurostar (volgens mijn Blackberry 298 km per uur) is echt relaxed en luxe. Het enige dat ontbreekt in de trein is een internetverbinding. Het blijft behelpen!? Maandag tot en met woensdag word ik overspoeld met allerlei theorien over Risk Management (Market, Credit en Operational). Zelfs de avond is niet vrij, werken aan een complexe opdracht.

Het leuke van de net gekochte laptop is dat ik nu al (in London) mijn foto’s heb kunnen verwerken in het album. Bovendien ben ik nu productiever tijdens de reis.

Foto Album

Eindelijk is het dan geluk. Met behulp van een zeer fraaie en gemakkelijk te bewerken plugin heb ik al mijn eerste foto albums kunnen plaatsen. Er zitten nog wat schoonheidsfoutjes in en aan. Zoals bijvoorbeeld het formaat van de thumbnails en de fotos’. Als je namelijk op de foto’s doorklikt dan worden ze veel te groot. Met IrFanView ga ik dat nog verhelpen. Dat betekent dus alle foto’s verkleinen en opnieuw uploaden.