Een andere caravan

Onze caravan dateert al weer uit 1997. Te groot voor 4 personen. Dus op zoek naar iets anders. Het liefste slaap ik in een tent. Een vouwwagen is dus een goed alternatief. Jamet heeft ook een type dat gemakkelijk door een persoon is op te zetten. Zo adverteren ze. Minli in Landgraaf heeft er echter geen in de showroom staan. Zo’n systeem moet natuurlijk eerst zelf worden getest. Holtkamper is natuurlijk uniek met zijn opzetsysteem. Dat heb ik al vaker in de praktijk zien gebeuren. Maar ze zijn zo duur. Daar heb je een nieuwe luxe caravan voor. Probleem met de nieuwe caravans is dat ze steeds zwaarder worden. Dat betekent dus automatisch een zware en grote auto. Daar heb ik dus geen behoefte aan. Een vouwwagen kun je zelfs achter een cabrio hangen. Decadent….. Holtkamper ruilt geen caravans in. Zelf verkopen is ook zo’n gedoe. Dan moet dat ding wekenlang op de oprit staan.
Dan maar het internet afstruinen. Bij Schippers en bij Ter Horne hebben ze een kleinere Eifelland (3 persoons) staan. zelfde type. 820 kg leeg, belading t/m 1350. Mega dus. Dus eerst naar Schippers in echt. Inruil: € 3.250,-! Uhhh. Bij Ter Horne in Budel: ” U moet denken aan maximaal € 2.250,- Bij Schippers, uit 2006, bij Ter Horne, uit 2007. Bij Ter Horne is de caravan € 1.000,- duurder!
De keuze wordt dus zo heel gemakkelijk. Bovendien maakt die Brabander (waarom schrijf ik dat eigenlijk meet een hoofdletter) een stomme grap over Limburg.
Meteen naar Schippers en kopen. Blijkt dus dat het model uit 2006 is maar pas in 2008 op kenteken is gezet. Plus de Eifelland bij Ter Horne had geen originele deur in de caravan????
Dus weer terug naar Schippers en kopen. Er zit een nieuwe voortent van Dorema bij inclusief aluminium stokken. Ik koop wel een luifel erbij (ook van Dorema). Die voortent kunnen we nog altijd verkopen.
Op 19 mei gekocht en op 26 mei afgehaald. Daar kunnen we dus weer ff mee vooruit. Ik heb wel nog overwogen om een Mover te laten plaatsen. Eerst maar eens deze zomervakantie kijken hoe dat gaat met een caravan die 100 kg lichter is. Qua belading is die Mover geen probleem. Ik neem nu ook maar zo’n 230 kg mee.
Bovendien zou ik altijd een lichtgewicht accu willen en dat is weer € 300.- duurder dan een gewone accu.
Och, iets voor volgend jaar.
Lijkt me overigens wel gaaf om zo’n ding via de afstandsbediening perfect op de plek te zetten of tussen neus en lippen door de oprit op te manoevreren.

Zomer 2012

Het wordt weer Spanje en weer Las Dunas. Max, Ruud en Joey gaan daar namelijk ook naar toe. Dus ik moet wel want ze krijgen niet alle bagage in de Seat.
De datum is nog ff een probleem. Maar daar zijn we uiteindelijk uit gekomen.
De grote plekken in de hondenzone zijn niet meer te reserveren. Dus ik moet op de bonnefooi gaan. Ik zal donderdag 12 juni vertrekken en ga weer voor een twee-stop.

Een nieuw kampeermiddel?
Onze caravan is uit 1997. Eigenlijk is hij aan vervanging toe, vanwege de leeftijd en het formaat. Hij is veel te groot voor 2 personen. Dus…..

Zomer 2011, het vervolg deel 6

Lars komt ook nog een paar dagen naar de jongens. Van mij mag Max de Renault nemen. Dat vindt hij super. De vakantie van de boys bestaat uit voornamelijk uit: uitslapen, strand, zwembad en stappen. Las Dunas heeft niet alleen een ondergrondse bar maar ook een discotheek.
Natuurlijk gaan ze ook nog naar Barcelona.
Max heeft op de camping wat aan de haak geslagen of is aan de haak geslagen. Ariane uit Duitsland, Offenburg (ligt vlak bij Freiburg). Wordt vervolgd.

Zomer 2011, het vervolg deel 5

Van het echte Kyten komt weinig terecht. Ze leren wel de techniek van het vliegeren op het strand maar ze gaan niet de zee op. De redenen waarom dat niet gebeurd zijn divers…..
Er worden wel andere activiteiten ondernomen zoals canoying. Bizar, het vertrekpunt is de camping Bassegoda Park in Albanya. Daar hebben wij een paar jaar geleden gestaan.
Annemieke vliegt in en M&M staan plotsklaps achter haar. Verrassing! Uiteraard gaan we ook met zijn allen naar Franky’s. Echte pizza eten….
Op de terugweg naar de camping worden we gebeld door Michel. Reuvers staat in brand! Op internet schijnen al filmpjes te staan.
Ik bel meteen Carol voor een uitgebreider en lifeverslag van de ramp. Terug op de camping meteen de laptop open en het internet op.
Een ramp……….

Zomer 2011, het vervolg deel 4

Ze zijn op hun “eigen” camping. Het ziet er allemaal goed uit. Grote tent etc. De vraag is of we samen gaan uiteten in Empuriabrave. Ze hebben een tip gekregen van een uitstekende pizzatent. Ik ga ze ophalen. Het tentenkamp komt me bekend voor. En ja hoor, ze zaten vroeger op camping Laguna.
Goed, we zoeken Franky (de pizzaboer) maar kunnen hem niet vinden. Dan maar een andere. Achter bleek dat we alleen nog maar de straat hoefden over te steken. Geen restaurant maar een afhaaltent met groene plastische tuinmeubelen om daar de pizza te verorberen.
Max heeft volkomen gelijk. Franky (een franzoos) maakt de beste pizza’s ooit gegeten. Of zoals Max een keer doorgaf via SMS: “ik moet een schone onderbroek gaan aantrekken.” Ikke: “waarom?”. Zoonlief: “ik heb een culinair orgasme gehad.”

Zomer 2011, het vervolg deel 3

Ik ben een dag eerder op Las Dunas. De gereserveerde plek is nog niet vrij. Ik word dus voor een nacht gestald op een ander plek. Max en Michel rijden ‘s nachts. Al vrij vroeg in de ochtend kan ik naar mijn “eigen” plek. Weer megagroot. De caravan op de plek, luifel er aan en maar wachten op een bericht van M&M.
Dan is er eindelijk het verlossende bericht. Ze zijn in Spanje. Als ze op de camping aankomen ga ik meteen naar de receptie. Leuk om ze te zien en blij dat de rit goed is gegaan.
Hoewel goed………Lyon. Zoonlief neemt om de een of andere duistere reden niet de normale route. Normale route is dus, of dwars door Lyon, langs de Rhone of om Lyon heen. Makkie, niet dan? Maar goed ze zijn er. Opgelucht, nog actief en moe.
Max, wil toch ff de camping verkennen. Net zoals wij dat ook altijd deden als we ergens nieuw waren. Leuk.
Ze kunnen nog niet naar hun eigen camping. Dat zou pas kunnen ergens vanaf 15.00 uur.

Zomer 2011, het vervolg deel 2

Zo ik mag vertrekken, op naar Spanje. De maximale afstand is tot aan Pont De Vaux. Vorig jaar heb ik daar op de terugreis een paar dagen gestaan. Ja, de maximale afstand en niet meer van het dat wil ik minstens halen. Ik ben er al om drie uur. OK, wel al om 6 uur’s ochtends vertrokken om maar niet te hoeven starten met een file in Maastricht. De rit verloopt uitermate soepel. De Renault doet het ook als caravantrekker goed. Zelfs het vervelende stuk vanaf Nancy tot aan Toul gaat goed. Vraag me niet waarom maar ik vind dat stuk zowel heen als terug gewoon niet leuk om te rijden.

Op de camping (Aux Rives Du Soleil in Pont De Vaux) niet naar het restaurant maar een echte Nederlandse frites met echte Nederlandse kroketten. Maar ja het is ook een echte Nederlandse eigenaar. Deel twee loopt ook lekker. Ik rij om Lyon heen omdat die stad ook ‘s morgens al dicht zit. De tunnel he. Ergens in de buurt van Montpellier wordt een grote bouchon gemeld tussen Narbonne en Perpignan. Dus een extra stop om de kaart te bestuderen voor het alternatief. Nog met andere Nederlanders overlegt (gezien op de camping). Hij had ook filemelding op zijn navigatie. Gelukkig de gok gewaagt om gewoon de autoroute te blijven volgen. De file lost zich op. Ik kom dus een dag eerder aan dan gereserveerd. Mijn plek is nog niet vrij. Dus de handel maar provisorisch op de plek gezet.

Tijdens de nacht volg ik de jongens op hun route. Ben benieuwd morgen.

Zomer 2011, het vervolg deel 1

Ik reserveer voor alle zekerheid een plek op Las Dunas. Annemieke vliegt in en we zullen wel samen terugrijden. Ik ga uit van drie reisdagen, je weet maar nooit tijdens het hoogseizoen. Plus hoe doet de combinatie het. Qua vermogen, koppel en zo moet het geen probleem zijn. Je weet maar nooit. Ik ben dan in elk geval altijd op tijd om Max en Michel op te vangen als ze aankomen. Plus dat ik dan extra hulp heb om de caravan op zijn plek te zetten. Waarom heb ik geen Mover????

Zomer in Spanje

De wintersport is net achter de rug of de plannen voor de zomer worden gesmeed. Max wil met Michel Plum gaan surfen in Frankrijk. Ergens boven de golf van Biscaje. De reservering gaat mis. Max dacht dat Michel de aanbetaling had gedaan en Michel dacht dat Max dat had verzorgd. Ergo, geen plek meer. Dus na ampel beraad wordt de surfvakantie veranderd in een Kite-vakantie in: Empuriabrava. Dat ligt dus een paar kilometer boven San Père Pescador (Camping Las Dunas). Hun vakantie duurt twee weken, van donderdag t/m woensdag. Op mijn aanbod dat ze dan ook nog een weekje bij mij (ons) op de plek kunnen komen wordt (gelukkig) gebruik gemaakt…

Lijkt me leuk weer eens Max erbij te hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Zomervakantie 2010

Annemieke kan maar 2 1/2 week zomervakantie opnemen. Om nu met de caravan rond de 1200 km te rijden voor 2 weken vakantie is te veel van het goede. Ik heb een maand vakantie.

Maar, daar hebben we het volgende op gevonden! Ik vertrek op woensdag richting Spanje en zorg dat op de dinsdag alles is geinstalleerd op Las Dunas (of daar in de buurt). Op dinsdag vliegen Annemieke en Britt met Ryanair, vanaf Maastricht naar Girona. De retourvlucht staat op 15 dagen later (woensdag).

Het plan is om het in 2 of 3 etappes te doen. De eerste stop waaraan ik zit te denken ligt ergens tussen Tournon en Macon. Dan vervolgens of in Gallargues-le-Montueux (tussen Nimes en Montpellier) of in Saint-Jean-Pla-de-Corts (de camping met de Roda sjaal in de bar). De laatste etappe dan naar Las Dunas.

De bedoeling is in elk geval om heel relaxed te rijden. Zie wel waar ik uitkom.